Prijavi se preko RSS-a RSS Feed
Magazin sa uzvičnikom

Otkrivena tajna dugovečnosti

Amrerički naučnici tvrde da su, nakon dugogodišnjeg istraživanja, otkrili recepte za dugovečnost. Ovo dugo i temeljno istraživanje obuhvatilo je rad sa 200 ispitanika,  muškaraca i žena iz Amerike, a počelo je davne 1940.godine, a neki od njih su još uvek među živima.

Voditelji istraživanja, usaglasili su se oko činjenice da je za dug i spokojan život najbitniji faktor osećaj sreće, a važnu ulogu igra i posedovanje kućnog ljubimca (s akcentom na ispitanike koji su za ljubimca imali pse). Duži život imaće te i ukoliko budete imali srećan i miran brak, te ukoliko se okružite mnoštvom dobrih prijatelja. Za ispitivanje su se kao relevante koristile još dve kategorije – bogatstvo i socijalni status. Međutim, rezultati su pokazali da ovo ne igra skoro nikakvu ulogu u produžavanju životnog veka, jer dobro imovinsko stanje nije zagarantovalo ljudima sreću, prijatelje i blisku osobu s kojom bi mogli da provedu život.

Ukoliko nemate psa,  a imate mogućnosti, što pre ga nabavite, čuvajte stare dobre prijatelje i pronađite nove, a ukoliko niste zaljubljeni, ne čekajte predugo!

Ostavi komentar »