Prijavi se preko RSS-a RSS Feed
Magazin sa uzvičnikom

“Linkoln” pobrao najviše nominacija za Zlatni globus

Film čuvenog američkog reditelja Stivena Spilberga, “Linkoln” sa poznatim glumcem Danijelom Dej Luisom koji tumači američkog predsjednika, dobio je najviše nominacija za narednu dodjelu prestižne filmske nagrade Zlatni globus.

Ovaj film koji je već osvojio mnogobrojne gledaoce širom sveta, dobio je 7 nominacija za kategorije: najbolji glavni glumac, najbolja filmska drama, najbolji sporedni glumac, najbolja sporedna glumica, te u kategorijama za najbolji scenario, reditelja, scena i muziku. Slijede ga u stopu izuzetna drama o iranskoj talačkoj krizi “Argo“, te film Kventina TarantinaOdbegli Django“. U kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla nominovani su filmovi “Marigold Hotel”, izuzetno popularan i dugo najavljivan “Jadnici“,  ”Lov na losose u Jemenu” i drugi.

Za nagradu za najboljeg glumca, pored Dej Luisa, boriće se i Ričard Gir, Džon Hoks, Žoakin Finiks, i Denzel Vašington. U ženskoj kategoriji, nominovana je neizostavna Helen Miren, Marion Kotiljard, Džesika Čestejn, te sjajne Naomi Vots i Rejčel Vajz, supruga najnovijeg Bonda, Denijela Krejga.

Ova glamurozna dodjela, sedamdeseta po redu, koja svake godine okupi na stotine glumaca, režisera, filmskih radnika, ali i medija sa svih strana sveta, održaće se 13. januara.

Ostavi komentar »