Prijavi se preko RSS-a RSS Feed
Magazin sa uzvičnikom

Novi album “Crvene Jabuke”

Okupivši vjerne saradnike, a i mnoga nova imena, proteklih mjeseci poznati muzičari prionuli su na snimanje novih pjesama u studijima u Zagrebu, Dortmundu, Sarajevu i Beogradu.

Za ovu pjesmu “Crvena jabuka” će uskoro snimiti i veoma interesantan spot, dok će se CD u prodaji pojaviti već u prvoj polovini juna.

Uz 15 novih numera, na albumu će se naći i live verzija dueta s popularnih bh. pjevačem Halidom Bešlićem – pjesma “Godinama”, koja je snimljena na jednoj od prošlih turneja. Uz taj duet, album krasi i još nekoliko vrlo dobrih saradnji. Tako Kemal Monteno gostuje u pjesmi “Crveni poljupci”, Karlo Martinović u “Vjerujem”, a grupa “Neverne bebe” snimila je sa Draženom Žerićem Žerom, frontmenom “Jabuke”, svoju pjesmu “Ovo je kraj”.

Odličan omot albuma djelo je “Jabukinog” stalnog dizajnera Davora Papića, koji je osmislio i posebno pakovanje CD-a koje će posebno iznenaditi armiju fanova.

Posljednji album grupe “Crvena jabuka” “Za tvoju ljubav” producentska kuća “Croatia Records” je objavila početkom 2011. godine. Grupa je od objavljivanja tog albuma održala i veliku turneju pod istim nazivom, a svaki slobodni trenutak Žera, kako je rekao, koristio je za osmišljavanje koncepcije novog albuma.

Ostavi komentar »