Prijavi se preko RSS-a RSS Feed
Magazin sa uzvičnikom

Sarajevo International Guitar Festival 2013 počinje 4. aprila

Za samo tri dana počinje treći po redu Sarajevo International Guitar fest. U okviru koncertnih dešavanja svake festivalske večeri nastupit će renomirani umjetnici u oblasti muzike za gitaru. Festival će koncertom 04. aprila u Narodnom pozorištu u Sarajevu otvoriti mladi gitarista Petrit Çeku. U petak, 05. aprila, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom u Narodnom pozorištu bit će održan koncert na kojem će premijerno nastupiti SIGF Quartet, kojeg čine gitaristi Alexander Swete, Zoran Krajišnik, Đani Šehu i Igor Mijatović.

U petak, 05. aprila, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom u Narodnom pozorištu bit će održan koncert na kojem će premijerno nastupiti SIGF Quartet, kojeg čine gitaristi Alexander Swete, Zoran Krajišnik, Đani ŠehuIgor Mijatović.  

U nedjelju, 07. aprila, u istoj koncertnoj sali nastupit će i slovenački gitarista i kompozitor Nejc Kuhar, te brazilski gitaristički sastav Duo Siqueira Lima. Festival će u ponedjeljak, 08. aprila zatvoriti mladi bosanskohercegovački gitarista Sanel Redžić koncertom u sali Doma Oružanih snaga BiH. Paralelno će se u prostorijama Muzičke akademije u Sarajevu održavati takmičarski i edukativni program Festivala.

Nadamo se da će i ove godine brojni ljubitelji muzike za gitaru u Sarajevu svjedočiti vrhunskim muzičkim izvedbama nekih od najboljih umjetnika današnjice, te svojim prisustvom uveličati događaje u okviru trećeg izdanja SIGF-a.

Ostavi komentar »