Prijavi se preko RSS-a RSS Feed
Magazin sa uzvičnikom

Mladić koji je preživeo dve avionske nesreće u kojima je izgubio svu porodicu i dalje je pun optimizma

Nesretni srednjoškolski košarkaš u Indijani koji se izdvaja po tome što je prošle godine preživeo svoju drugu avionsku nesreću u Michigan-u koja mu je oduzela oca i maćehu, a 2003. godine je preživeo prvu nesreću u kojem mu je poginula majka te brat i sestra, planira da sledeće godine zaigra košarku na koledžu. Pored ogromnog duševnog bola, koji je malo ko preživeo, Austin i dalje ima volju za životom i uspehom, što je za svaku pohvalu.

Austin Hatch, iz Fort Wayne-a, odlučio je da će igrati košarku na Univerzitetu u Michigan-u, pre nesreće koja se dogodila u junu u blizini aerodroma Charlevoix, dok je avionom upravljao njegov otac. Ovaj hrabri i jaki mladić je u intervjuu za Detroit Free Press izjavio da će 2013. biti na terenu sa Wolverines-ima.

“Najteža stvar je gubitak moje biološke familije, pošto sam ja jedini ostao, ”  izjavio je on. “Želio bih da postoje neke upute kako se nositi sa tim gubitkom.”

Hatch, koji je u trenutku pada aviona imao 16 godina, rekao je da će iskoristiti stipendiju da živi život koji su on i njegov otac uvijek zamišljali. Njemu još treba da bude dozvoljeno da igra i rekao je da ga nije briga, vjerujući da će mu njegovi doktori reći kada je pravo vreme za to. On je rekao da trenutno niko drugi ne može da odlučuje o njegovoj situaciji.

“Niko koga ja znam,” rekao je on. “Ako postoji neko, ja ga još nisam sreo.”

Trener Michigan-a John Beilein hvali Hatch-ovu želju da zaigra košarku za školu 2013. godine. Beilein ne želi javno diskutovati o Hatch-u dok on ne potpiše ugovor da će na jesen igrati za Wolverines-e.

“On je jedan od najboljih koje poznajem, on je neverovatan,” izjavio je Hatch. ” On kaže da neću biti odmah tako dobar kao pre. Potrebno je vremena. On razumije moj put oporavka i zna da to nije nimalo lak put. Biće potrebno puno, puno rada. On me i dalje podržava i uvek je tu. To je stvarno odlično.”

Prošli mesec, Nacionalni odbor za sigurnost prometa navodi u izveštaju da je nesreća u kojoj je stradao Dr Stephen Hatch i njegova supruga Kim nastala zbog zastoja jednog pogona usled nedostatka neadekvatne brzine. U izveštaju se navodi da Stephen nije uspeo pravilno da prati odgovarajući protokol.

Stephen Hatch je pilotirao sličnim avionom koji je septembra 2003. godine pao u Indijani. U toj nesreći stradala je njegova prva žena Julie, i njegova druga deca Lindsay i  Ian. Austin  je uspeo da preživi pad aviona.

Ostavi komentar »