Prijavi se preko RSS-a RSS Feed
Magazin sa uzvičnikom

Najmoćniji parovi na svijetu

Magazin Forbes objavio je nedavno listu najmoćnijih parova u svijetu. Na samom vrhu su se, očekivano, našle ličnosti iz politike, svijeta filma i muzike, tehnologije i nauke. Neke dame na listi su se našle samo jer “prate” svoje uspješne muževe, ali i obratno. S druge strane, na listi najpoznatijih i najuticajnijih su i slavni koji su svaki ponaosom svojim radom, trudom i uspjesima zaslužili da se nađu na prestižnoj Forbsovoj ljestvici. Evo prvih pet:

1. Michelle i Barack Obama – Oko 67% Amerikanaca obožava prvu damu Amerike, a neki je vole čak i više nego samog predsjednika. Tako je i Obama, iskazujući u javnosti svoju ljubav i pažnju prema supruzi, zaradio simpatije nacije, pored ionako neminovnog političkog uticaja.

2. Mellinda i Bill Gates – sa bogatstvom koje se procjenjuje na nevjerovatnih 67 milijardi američkih dolara, Gates je najbogatiji čovjek u SAD-u. I pored ovoga, on i njegova supruga kroz svoju fondaciju su prošle godine prikupili i lično donirali čak 3,4 milijardi dolara za djecu oboljelu od raka i drugih bolesti. Brojnim nagradama i priznanjima za svoj rad, stekli su ugled i poštovanje mnogih.

3. Beyonce i Jay – Z – slavni američki r`n`b par, svojim uspjesima na muzi;kom i producentskom planu, zaradio je milione dolara, pa pored predsjednika i njegove supruge, u svijetu su drugi sinonim za SAD. Takođe se bave humanitarnim radom, čime su zadobili pažnju javnosti, jer se svojom plemenitošću i osjećaju za druge, poprilično razlikuju od većine celebritija.

4. Peng Liyuan i Xi Jinping – predsjednik Kine, jedne od najmoćnijih država svijeta, i njegova supruga, takođe su se našli na prestižnoj listi. Ona je bivša pjevačica, pa se često u javnosti šale na njihov račun, izvještavajući o tome kako je ona popularnija od svog supruga.

5. Angelina Jolie i Brad Pitt – najpoznatiji holivudski par, plijeni pažnju gdje god da se pojave sami ili sa svojih šestoro djece. Glumili su u mnogim uspješnim filmskim ostvarenjima, a pored toga Angelina se bavi humanitarnim radom već dugi niz godina. Ambasador je UN-a, i često putuje u afričke zemlje u humanitarne misije. Posljednji čin koji je oduševio javnost je bila vijest da je Angelina odstranila obje dojke zbog genetskih predispozicija oboljenja od raka.

Ostavi komentar »